Cheesecake/Glasstårtan

Ja, jag vet att det finns flera olika sorters cheesecake men denna som jag gjorde är som en glasstårta typ, den är mkt god enligt mig iaf ha gjort det 2 ggr innan och båda gånger blev det bra. Dock så ändrade jag på en grej när det gäller digestivekex, på recepten som finns så ska man ha 10 st digestive men eftersom att jag tyckte det var lite så utökade jag den till 15-20 st. Men hur som helst här kommer recepten till Cheesecake/glasstårtan:

Ingredienser:
  • 3 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g philadelphiaost
  • 3 dl vispgrädde
  • 15-20 st digestivekex
Det går att använda elvisp genom hela det här receptet med undantag för sista steget där man använder en sked. Om du gör allt i samma ordning som beskrivet nedan så behöver du inte diska elvisparna mellan de olika momenten.

Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna.

Vispa först äggvitorna till ett fast skum (med rena vispar) använd gärna elvisp. Skummet ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken.

Vispa äggulorna och sockret till en pösig ljusgul smet, gärna med elvisp.

Blanda i philadelphiaosten. (Kör på lägsta hastigheten på elvispen).

Vispa grädden i en egen bunke. Den ska vara lite lagom fast, ungefär som du skulle ha vispat den att äta till en efterrätt, det är inte så jättenoga. Rör därefter ner den vispade grädden i den andra smeten med lägsta hastigheten på elvispen.

Rör försiktigt med en sked ner de vispade äggvitorna.

Krossa kexen och lägg hälften av detta på botten av en rund form med löstagbar botten. Använd gärna en mortel, men man kan också krossa dem med fingrarna eller en sked eller gaffel på en skärbräda.

Häll i smeten och strö resten av kexsmulorna ovanpå. Och lägg in den i frysen i 5 timmar, tag ut kakan 15-30 minuter i rumstemperatur före servering.

Enjoy! ;)




Kommentarer

Leave Message:

Your Name:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Tell me:

Trackback
RSS 2.0